Tannkjøttsykdom og Tannkjøttbetennelse hos hund

Tannkjøttsykdom og Tannkjøttbetennelse hos hund

Erfaringsmessig er tannkjøttsykdommer og tannkjøttbetennelser de vanligste infeksjonssykdommene hos en hund. Tennene får ofte gjennomgå og det kan være vrient å rengjøre 100%og samtidig bli oppfattet som en venn hos den firbente.

Vi i Dyretannklinikken bistår med grundige undersøkelser av tannkjøttet hos den firbente for å avdekke smertene og alvorlighetsgraden. Grad 1 er kun gingivitt uten festetap, mens Grad 2 involverer et beskjedent festetap (inntil 25 %).Grad 3 innebærer at 25-50% av tannfestet er borte og Grad 4 betyr at minst 50 %av tannfestet er borte.

Graden avgjør type behandling

Grad 1og 2 er godt egnet for behandling med profesjonell tannrens. Behandlingen foregår i full narkose og tar vanligvis 30-60 minutter.  Behandling av periodontal sykdom grad 3 og 4, er betydelig mer omfattende enn grad 1 og 2, og vi anbefaler deg å lese mer om våre inngrep her

Hvordan forebygge mot plager i tannkjøttet?

Ved hjelp av flittig tannbørsting og spesialdiett på daglig basis i kombinasjon med regelmessig tannrengjøring på vår klinikk, vil forebygge mot tannkjøttsykdommer og betennelser.

Vi holder til i moderne lokaler i Sem (Tønsberg) og har mange faste kundeforhold lokalt i Vestfold og Telemark, men også fra hele Norge.

Kontakt oss dersom du ønsker mer informasjon om hvordan vi kan hjelpe din firbente venn!