Kreftoperasjon

Ca 6 % av alle kreftformer hos hund og 10 % hos katt forekommer i munnhulen. Hos hund kan mange kreftformer opereres med god prognose dersom korrekt diagnose stilles tidlig og omfanget avgjøres etter CT-undersøkelse.

Ca 6 % av alle kreftformer hos hund og 10 % hos katt forekommer i munnhulen. Hos hund kan mange kreftformer opereres med god prognose dersom korrekt diagnose stilles tidlig og omfanget avgjøres etter CT-undersøkelse. Operasjon har vist seg å være det beste behandlingsalternativet om man opererer i en tidlig fase. Vi tilbyr ikke cellegiftbehandling eller stråleterapi ved krefttilstander i munnen. Ofte må deler av kjeven fjernes ved kreftoperasjon, men pasientene kan likevel leve et normalt liv. Vi samarbeider med ingeniører ved Planmeca i Finland og vi kan i spesielle tilfeller tilby rekonstruksjon av kjeve dersom operasjon medfører at den blir ustabil.

Ved Dyretannklinikken utfører vi årlig ca. 20-25 omfattende operasjoner pga. kreft eller store skader som krever at deler av kjeven må fjernes og vi er dermed den klinikken i Norge med desidert bredest erfaring på dette området.

No items found.

Bestill time

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Flere tjenester