Tannsteinsfjerning / Depurasjon for hund og katt

Studier har vist at fire av fem hunder og katter over tre år har tannkjøttsykdom som krever behandling. Mange hunder og katter utvikler tannsykdom allerede ved ett års alder som må behandles.

Ved å fjerne tannstein reduserer du plakkdannelse på tennene til den firbente, og forebygger mot smertefulle plager som tannløsning og tannkjøttbetennelse. Det er mange dyreeiere som er ukjent med at det finnes spesialiserte tannklinikker for hunder og katter i Norge, selv om viktigheten av god tannhelse er viktig, også for dyr.

Studier har vist at fire av fem hunder og katter over tre år har tannkjøttsykdom som krever behandling. Mange hunder og katter utvikler tannsykdom allerede ved ett års alder som må behandles. Hvor ofte din hund eller katt bør få undersøkt og behandlet tennene sine vil variere fra individ til individ. Noen trenger tannbehandling hver 6. måned, mens andre kanskje ikke trenger det mer enn annet hvert år. En gylden tommelfinger regel er allikevel at hunden eller katten får undersøkt og behandlet tennene en gang i året, om ikke spesielle forhold krever hyppigere behandling.

Narkose er avgjørende for undersøkelsen

Dyret må ha narkose for at vi skal kunne gjøre en fullverdig undersøkelse av munnhulen. Det er ikke mulig å måle tannkjøttlommer eller ta tannrøntgen uten narkose. Av den grunn tilbyr vi ikke såkalt «Gratis tannsjekk» fordi det forutsetter undersøkelse på våkent dyr. Etter vår mening er «Gratis tannsjekk» å lure seg selv, deg som eier og ikke minst dyret som ikke får avdekket det som kan være en alvorlig tannsykdom.

Nøye gjennomgang ved hjelp av årlig kontroll

Ved årlig tannkontroll med narkose gjør vi en fullverdig undersøkelse av hele munnen. Vi måler tannkjøttlommer ved hver enkelt tann og vi tar røntgen av tennene for å se etter problemer som er inne i tennene (f.eks. tannresorpsjon), eller andre tilstander rundt rotspissene og i kjeven.  Vi avdekker også skader (frakturer) i tenner, om det er tegn til forandringer som sår eller kreft i munnhulen, mandlene eller i halsen. Dersom krefttilfeller oppdages tidlig, helst før hunden eller katten har utviklet symptomer, så er prognosen for behandling langt bedre enn om det har fått utviklet seg en stor svulst over lang tid.

Vi renser alltid tennene både over og under tannkjøttskanten med såkalt Piezoelektrisk scaler og håndinstrumenter. Vi fjerner tannstein og plakk og deretter blir tennene polert med pussetannpasta eller en spesialpolerer. Dersom man ikke undersøker tannkjøttlommer og heller ikke renser tennene under tannkjøttskanten så har dyret kun fått utført en kosmetisk tannbehandling som dessverre ikke har noen effekt eller beskyttelse mot videre utvikling av tannkjøttsykdom (periodontitt).

No items found.

Flere tjenester