Tannregulering for hund

Tannstillingsfeil kan være invalidiserende for en hund eller katt og gi alvorlige skader på andre strukturer i munnen, (lepper, gane og andre tenner).

Tannstillingsfeil kan være invalidiserende for en hund eller katt og gi alvorlige skader på andre strukturer i munnen, (lepper, gane og andre tenner). Tannregulering er en god måte å behandle tannstllingsfeil og forhindre fremtidige lidelser. Typisk behandlingsforløp er 4-8 uker og i de fleste tilfeller er det ingen eller minimal sjenanse for pasienten. Den vanligste formen for behandlingskrevende bittfeil er hjørnetenner som går opp i ganen. Dette behandler vi med midlertidige forlengelser av kronene på underkjevns hjørnetenner. Dette hjelper til og «styrer» hjørnetennene i riktig retning. Andre bittfeil må kanskje behanldes med streng og elastiske strikker. Hvert enkelt tilfelle blir vurdert grundig før aktuell behandling blir valgt. Ved Dyretannklinikken er vi trolig Europas mest erfarne klinikk når det gjelder behandling med kroneforlengelser for å korigere feilstilte hjørnetenner.

Tidlig behandlingsstart, det vil si ved 5-6 måneders alder gir raskere behandlingsresultat og mindre belastning for pasienten.

Hunder som har hatt tannregulering skal ikke brukes i avl eller delta på utstilling i NKK regi.

Vi har siden vår oppstart opparbeidet oss mange gode kundeforhold med private dyreeiere, men også veterinærer og dyreklinikker lokalt i Vestfold og Telemark, men også på nasjonal basis ettersom vi er landets eneste spesialiserte tannklinikk for hunder.

Du kan trygt ta kontakt med oss for mer informasjon om hvordan vi kan bistå med tannregulering for hunden din!

No items found.

Flere tjenester