Tannfelling for hund og katt

Tannfelling for hund og katt

Tannfelling av melketenner hos valper og kattunger begynner vanligvis ved 4,5 måneders alder og varer fram til 5,5 måneders alder. Hos enkelte miniatyrhunder kan tannfelling og frembrudd av blivende tenner være forsinket med opptil tre måneder mot det som er vanlig hos andre hunder. Først felles fortennene, deretter jeksler og hjørnetenner. Det skal aldri være to tenner av samme slag på samme sted samtidig. Da blir det blir for trangt mellom tennene og det kan forårsake bittfeil og periodontitt.

En valp har 28 melketenner og 42 blivende tenner som voksen, mens kattunger har 26 melketenner og 30 blivende tenner som voksen. De blivende tennene skal være utvokst ved 6 - 6,5 måneders alder. Hos miniatyrhunder kan tannfellingen være forsinket og det er vanlig at en eller flere av melketennene ikke felles på naturlig måte. Da må de opereres ut (trekkes). Det er også vanlig at små hunder/miniatyrhunder mangler flere av de blivende tennene, særlig den bakerste jekselen på hver side i underkjeven, men det er ikke uvanlig at noen hunder kan mangle 6-10 blivende tennene. På Dyretannklinikken har kompetanse og spesialutstyr til å løse alle utfordringer ved tannfelling, enten det gjelder persisterende melketenner (dobbelt tannsett), ekstraksjon av tenner som ikke har vokst ut,  eller andre tilstander.

Hunder og katter har behov for god tannhelse for å ha god livskvalitet. Dyreeiere er i stadig større grad mer oppmerksom på tannhygienen til kjæledyret. I likhet med oss mennesker har også dyrene behov for regelmessig tannbehandling.

Vårt mål er at vi skal være et ledende kompetansesenter innen vårt fagfelt, der dyr og eier føler seg ivaretatt på en varm og profesjonell måte. Våre ansatte vil alltid strekke seg langt for at dyreeiere skal føle at deres kjæledyr får den aller beste omsorg og behandling.

Spesialisert tannklinikk for kjæledyr

Vi holder til moderne og innbydende lokaler på Sem i Tønsberg, og vi har avansert utstyr for å kunne diagnostisere og behandle de aller fleste tilfeller i munnen hos hund og katt.

Vi betjener dyreeiere, veterinærer og dyreklinikker fra hele Norge.

Ta kontakt med oss for mer informasjon vedrørende tannfelling for hund og katt!