Sigbjørn Hesthammer Storli

Sigbjørn Hesthammer Storli

Sigbjørn ble uteksaminert veterinær fra Justus Liebig Universität i Giessen, Tyskland i 1990. De første fire årene av karrieren tilbragte han som stordyrpraktiker i Førde og Hjelmeland i Ryfylke før han flyttet til Østlandet og begynte som smådyrparaktiker ved Groruddalen Dyreklinikk. I januar 1996 overtok han Lørenskog Dyreklinikk sammen med Katarina Storli, og drev klinikken fram til Evidensia Dyrehelse overtok klinikken i 2013.

Sigbjørn har utallige kurs innen smådyrmedisin med hovedvekt på kirurgi og tannbehandling. I 2009 dedikerte han seg til tannbehandling og munnhulekirurgi på heltid, og har siden utelukkende jobbet med dette. Han begynte på Europeisk spesialisering innen tannbehandling samme år og fullførte utdannelsen i 2017 og er ble med dette Norges første veterinærspesialist i tannsykdommer og oralkirurgi, Diplomate European Veterinary Dental College.

http://www.evdc.org/

https://ebvs.eu/colleges/EVDC/members/dr-sigbjoern-storli

I forbindelse med spesialiseringen jobbet Sigbjørn til sammen 6 måneder med veterinærspesialist Jens Ruhnau i Danmark, samt at han hadde et 11 måneders engasjement ved Dentistry & Oral Surgery Sevice ved Ryan Veterinary Hospital of University of Pennsylvania i USA fra 2013 til 2014. Etter hjemkomst fra USA fortsatte han ved Evidensia Lørenskog Dyreklinikk fram til juni 2018. I juli samme år åpnet han Norges første spesialklinikk for dyretannhelse og oralkirurgi sammen med ektefellen Ingeling Bull.

Sigbjørn har i en årrekke mottatt henvisninger vedrørende spesielle kasus innen sitt fagfelt fra over 120 klinikker fra hele landet, inkludert NMBU -Norges Veterinærhøgskole. Sigbjørn brukes også som sakkyndig ekspert i uttalelser til Mattilsynet, forsikringsselskaper og rettsvesenet i ulike saker. 

Sigbjørn har publisert artikler i internasjonale tidsskrifter og lærebøker samt holdt en rekke forelesninger i inn- og utland.

Veterinær

Justus Liebig Universität i Giessen, Tyskland
1990

EBVS Veterinary Specialist in Dentistry/ Diplomate EVDC 2017

ESAVS Dentistry i – V
1997 – 2004