Laserbehandling - Et nytt behandlingstilbud ved Dyretannklinikken

Laserbehandling - Et nytt behandlingstilbud ved Dyretannklinikken

Ved Dyretannklinikken tilbyr vi nå laserbehandling etter alletyper operasjoner. Laser er forkortelse for Light Amplication by Stimulated Emission of Radiation.

Medisinsk laser er et medisinsk apparat med en fokusert lyskilde som avgir høyenergetisk lys med en eller flere spesifikke bølgelengder. Det brukes for å behandle eller fjerne vev eller til å stimulere metabolismen som har som oppgave å vedlikeholde, reparere og fjerne giftstoffer fra kroppen. Laserbehandling har vært brukt i mer enn 60 år, og er en anerkjent behandlingsmetode i hele verden.

Laser blir brukt til å redusere smerte, betennelse og ødem, for å lege sår, nerveskader og for å forhindre vevskade med mer. Det finnes mange forskjellige type lasere med forskjellig bruksområde og effekt. På Dyretannklinikken har vi en Klasse 4 – høy effekt laser. Den er kraftigere og virker dypere enn lavere klasser, som f.eks. en Klasse 3b laser som  har effekt mellom 5 og 500 mW (milli Watt). Klasse 4 lasere har effekt over 500 mW og trenger derfor vesentlig dypere inn i vevet. Vår laser gir lys (fotoner) med fire ulike bølgelengder, 650, 810, 915 og 980 nanometer. Laserbehandling kan benyttes til behandling av mange ulike tilstander innen veterinærmedisin.

Laserfotonene har målrettet bio-modulerendeeffekt, det vil si den virker inn på ulike prosesser i cellene. 

650 nm bølgelengder virker spesifikt på overflatereseptorer i hud og slimhinner. Det...

·        Fremskynder overflateheling

·        Øker cellulær regenerering (fornying av cellene)

·        Forkorter helbredelsestiden

 810 nm bølgelengder virker spesifikt på cellenes mitokondrier. Mitokondrier finnes i alle kroppens celler og er cellenes «energiverk». De produserer energi (ATP) som cellen trenger for å utføre alle livsprosesser. Det....

·        Øker forvandling av oksygen til ATP

·        Akselererer cellulær metabolisme (stoffskifte)

·        Dyp vevspenetrasjon

·        Stimulerer immunsystemet

 915-nm bølgelengder har spesifikk innvirkning på Hemoglobin. Det...

·        Fordobler oksygentransport til cellene

·        Forbedrer smertelindring

·        Forsterker helbredende effekt

 980 nm bølgelengder har spesifikk virkning på vannet i cellene. Det...

·        Forbedrer sirkulasjonen

·        Smertelindring

·        Reduserer sykelighet (morbiditet)

·        Raskere helingsprosess/rekonvalesens

Spesifikke bølgelengder av lys (fotonstråler) har en direkte fotokjemisk effekt på celler og vev i kroppen som øker sirkulasjonen, samt transporterer vann, oksygen og næringsstoffer til det skadede området. Dette gir optimal helingsprosess og reduserer betennelse og smerte. Laserterapi øker kroppens egen helbredende respons.

 Vanlige bruksområder for medisink laser:

·        Etter kirurgiske inngrep og tannbehandling

·        Akutte traumer

·        Kroniske muskel- og skjelettplager.

·        Sårpleie

·        Betennelser og infeksjoner i kroppen

·        Overfladiske bakterie- og soppinfeksjoner

 Behandling med medisinsk laser har anti-inflammatorisk effekt (betennelsesdempende). Den virker smertestillende og er effektiv mot kroniske smerter: Laserbehandling gir raskere heling av skader i muskler og sener, samt reduserer nevropatiske smerter. Den starter reparasjonsprosesser i områder hvor naturlig tilheling har stoppet. Vår laser inneholder ingen kreftfremkallende (ioniserende) stråler.

Ved større operasjoner er det en fordel å gjenta behandlingen flere ganger, enten daglig eller med to dagers mellomrom i 1-2uker. Ved kroniske smerter, f.eks. artrose eller andre kroniske tilstander, kan man behandle 1-2 ganger pr uke over en lengre periode. Vi tilpasser behandlingene individuelt i forhold til ditt kjæledyrs behov.

En engangsbehandling (ett område) koster kr 750. Ved behandling av flere områder på kroppen ved samme konsultasjon, er det kr 450 i tillegg pr område. Vi tilbyr også seriebehandling med 6 behandlinger til 3750 og 10 behandlinger til kr 5000. I de fleste tilfeller er det ikke behov for beroligende medikament eller bedøvelse ved behandling, men om hunden eller katten er ekstra redd kan det bli nødvendig. Det vil i så fall komme et tillegg på kr 475 pr gang. Alle priser er inkludert 25 % mva.

Ønsker du å bestille time for laserbehandling eller om du ønsker mer informasjon om hva laserbehandling kan gjøre for din hund eller katt, kontakt oss i dag på tlf 9757 3000

Introduksjonstilbud frem til og med 21.03.2024: 50 % på all laserbehandling.