Dårlig ånde valp

Dårlig ånde valp

Merker du at det kommer en rar lukt fra ånden til valpen din? Dårlig ånde hos hunder kan komme av ulike årsaker. I denne artikkelen kan du lese om noen av de vanligste årsakene.

Hva kan være årsaken til dårlig ånde hos valpen?

Dårlig ånde hos valper og voksne hunder kan komme av flere årsaker. Nedenfor kan du lese om noen av de vanligste. Noen er lettere å følge med på selv, mens andre vil være lurt å få undersøkt hos veterinær eller tannlegespesialist for dyr. Derimot, om den dårlige ånden til valpen vedvarer vil det alltid være lurt å ta med hunden til en sjekk.

Vanlige årsaker til dårlig ånde hos valper (og voksne hunder)

Tannfelling: Når en valp feller tenner er det svært vanlig at det oppstår dårlig ånde. Dette kan vedvare en stund, men burde som regel gå over av seg selv i løpet av 1-2 måneder. Skulle du derimot merke at valpen fremdeles har dårlig ånde etter å ha felt alle tenner vil vi anbefale deg å ta den med til en sjekk.

  • Obs: Hos mindre hunder er det vanlig at de ikke alltid feller alle tenner og ender opp med dobbelt tannsett. Det er viktig å følge med på dette ettersom det kan føre til at valpen får feil tannstilling.

Tannsykdom: Betennelse og infeksjon i tannkjøttet er vanlige bivirkninger som kan forekomme når hunden er i ferd med å utvikle en tannkjøttsykdom. Dette kan også resultere i dårlig ånde, også hos valper.

Tannråte: Tannråte hos hunder (karies) er skjelden, men kan oppstå som følge av bakteriell infeksjon i tennene. Bakteriene formerer seg i plakk og tannstein som har akkumulert seg på tennene, og produserer syrer som angriper emaljen og forårsaker hull i tennene. Over tid kan dette føre til at tannnerven dør, noe som resulterer i tannråte.

Tannstein: Tannstein hos hunder oppstår når plakk, som er en film av bakterier og spytt, ikke fjernes regelmessig fra tennene. Når plakk ikke fjernes vil den mineralisere og blir til tannstein.

Begynner du tidlig blir det lettere å unngå dårlig ånde hos valpen

Tannpuss på hunder kan fort være en utfordring, men starter du tidlig og begynner å gjøre det som en vane fra de er valper, er sannsynligheten for å lykkes med å holde en god tannhelse for hunden større. Skal du bruke tannkrem er det viktig at du finner tannkrem som er ment for hunder og ikke til mennesker. Ellers er det mulig å pusse med bare vann.  

Skulle du være usikker på om dårlig ånde hos valpen er unormal eller ikke er det bare ta den med til oss. Vi er spesialister på munnhelse hos kjæledyr og vi hjelpe deg å finne ut hva som skyldes den dårlige ånden!

Bestill time hos oss i dag!